Novaković se ne oglašava o ostanku u DS 1

Od sednice Glavnog odbora DS na kojoj je Borislav Novaković, šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine, javno izneo stav da demokrate treba da podrže Vuka Jeremića za predsednika države, u stranci se nezvanično šuška da bi on mogao da izađe iz stranke.

Naročito posle konačne odluke GO DS da podrži predsedničku kandidaturu Saše Jankovića.

Novaković juče nije odgovarao na poruke u pozive Danasa s pitanjem ostaje li u DS ili polazi stopama Vladimira Todorića, bivšeg internacionalnog sekretara demokrata, koji se u utorak iščlanio iz stranke. S obzirom na to da je stav stranke drugačiji od njegovog od Novakovića se u stranci ipak očekuje da poštuje konačnu stranačku odluku i podrži Jankovića. Ostaje nepoznato hoće li Novaković ostati vojnik partije ili ne.

Todorić je naime između stranačke discipline i iskrenosti prema samom sebi, izabrao ovo drugo. Kako je napisao u zahtevu za iščlanjenje koji je uputio Opštinskom odboru DS na Voždovcu, „odluka stranke da se podrži Jankovića usmerena je na „pranje imidža“ u građanskoj javnosti, a ne na jasan cilj pobede na predsedničkim izborima“.

Kako je naveo, iako ima dobro mišljenje o Jankoviću kao stručnjaku i vrhunskom pravniku, to, kako smatra, nije dovoljno da bi se neko uspešno bavio politikom. Jer da je to slučaj, prema Todorićevim rečima, verovatno niko iz sadašnjeg predsedništva DS ne bi danas imao tu priliku.

Todorić je naveo i da se primedbe rukovodstva DS na račun Jeremićeve političke podobnosti ne mogu uzeti za ozbiljne i iskrene s obzirom na to da je predsednik DS Dragan Šutanovac u oktobru javno pozvao Jeremića da se vrati u stranku iz koje je izbačen, jer nije vratio poslanički mandat 2012. po tadašnjoj odluci predsednika DS Dragana Đilasa.

Todorić je bio član DS četiri godine, a tokom tog perioda obavljao je funkcije predsednika Odbora za pravosuđe, internacionalnog sekretara i člana Predsedništva. Bio je i kandidat DS za predsednika opštine Voždovac na lokalnim izborima 2013.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari