Novaković: Slobodni mediji uslov za fer izbore 1Borislav Novaković Foto: N1

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković izjavio je danas da je jedan od najvažnijih uslova za fer i demokratske izbore to da mediji budu slobodni najmanje devet meseci pre nego što građani izađu na birališta.

„Pitanje slobode medija nije pitanje izbornog dana, nego je pitanje svakog dana. Slobodni mediji znače da uspostavimo političku kulturu koja podrazumeva da opoziciono i svako alternativno mišljenje može da se iskaže svakog dana i u svim medijima“, rekao je Novaković u Vrbasu, gde je razgovarao sa građanima, saopštio je Savez za Srbiju.

On je istakao da nigde kao u Vojvodini nije primenjena tako obuhvatna i intenzivna kupovina glasova koju za račun SNS-a sprovode „kriminalne i mafijaške strukture“, i dodao da „na čelu tog kriminalnog sistema stoje Andrej Vučić i Zvonko Veselinović“.

„Ako mi u kampanju idemo sa letkom u ruci, a oni sa parama, ako mi u kampanji pridobijamo pristalice snagom svojih argumenata, a oni prisilom i nametanjem stavova, ako u našoj kampanji učestvuju aktivisti, a u njihovoj kampanji kriminalci koji kupuju glasove za SNS, onda nema slobodnih izbora“, konstatovao je Novaković.

On je dodao da mu je drago što je Narodna stranka kampanju bojkota u tom delu Vojvodine počela iz Vrbasa i to baš iz „Centar kafea“, koji se pretvorio u simbol otpora i mesto na kojem je rođen duh nepristajanja.

Novaković je podsetio da je pre godinu dana u tom kafeu srušena bašta samo zato što, kako je naveo, njime upravlja predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Vrbas Ognjen Vujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari