Nove prostorije za bolji rad 1

Minule nedelje pokret „Dosta je bilo“ otvorilo je dve kancelarije u Braničevskom okrugu. Najpre je, u nedelju 24. septembra, lider tog pokreta, Saša Radulović u 16 i 30 prisustvovao svečanom otvaranju kancelarije u Petrovcu na Mlavi.

Nakon tog otvaranja zaputio se u Požarevac gde je takođe, u 18 časova, prisustvovao otvaranju kancelarije svoga pokreta.

U Požarevcu su ga dočekali članovi i simpatizeri pokreta „Dosta je bilo“, kao i predstavnici požarevačkih opozicionih stranaka i udruženja sa kojima sarađuju. Nakon svečanog otvaranja Radulović se obratio prisutnima i malobrojnim predstavnicima medija iz Požarevca. U svom obraćanju pričao je o planovima i aktivnostima Pokreta, kao i o stanju u državi, posebno u obrazovanju.

– Posebno ćemo se zalagati da svi udžbenici za učenike budu besplatni u osnovnim i srednjim školama, kao i da vrtići budu besplatni i dostupni za svu decu. To hoćemo u celoj Srbiji, u Beogradu nam je prilika da uradimo i pokažemo svima da  stojimo iza obećanja. Hoćemo da vrtići budu dostupni svoj deci u Srbiji i da ne budu plaćeni, da nema participacije roditelja – rekao je Radulović i posebno naglasio da iza ovoga stoji jasna ideološka i programska odrednica koja glasi “Obrazovanje je pravo deteta” On je zaključio  da “ako je obrazovanje pravo deteta, onda društvo treba da snosi troškove tog obrazovanja, a ne da se  sve “svali” na roditelje. Ispred gradskog odbora pokreta “Dosta je bilo” prisutne je pozdravio Vladan Aćimović. U svom obraćanju Aćimović je istakao da u Srbiji vlada medijski mrak.

– I pored medijskog mraka i nemogućnosti da putem njih prezentujemo svoj program građanima, mi ćemo naći način kako da se približimo građanima i predstaviti im svoj plan i aktivnosti kojima će se odbor u Požarevcu baviti, rekao je Aćimović. On je na kraju poručio da se nada saradnji sa opozicionim blokom u Požarevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari