Novi ambasadori Srbije u Španiji, Turskoj, opoziv za ambasadore BiH, Austrije 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova (Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazom je postavio na dužnost nove srpske ambasadore u Španiji, Turskoj, Slovačkoj.

Vučić je takođe postavio i nove ambasadore u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, kao i na nerezidencijalnoj osnovi u nekoliko zemalja.

Opozvani su ambasadori Srbije iz Austrije i BiH, kao i iz Luksemburga, Ruande, sa Malte i Jamajke na nerezidencijalnoj osnovi, saopšteno je u Službenom glasniku.

Službeni glasnik objavio je i da je na umesto Vladislava Mladenovića, novi šef Stalne misije Republike Srbije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Dejan Zlatanović.

Takođe, novi ambasador u Kraljevini Španiji biti Katarina Lalić Smajević, u Republici Turskoj Zoran Marković, a u Slovačkoj Republici Momčilo Babić. Sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Bosni i Hercegovini opozvan je Stanimir Vukićević, dok je sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Austriji opozvan Pero Janković.

Na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na nerezidencijalnoj osnovi u Velikom Vojvodstvu Luksemburg, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Briselu, postavljena je Marina Jovićević, a odatle je opozvana Vesna Arsić.

Objavljeno je i da je na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Malti, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Rimu, postavljen Goran Aleksić, a opozvana je Ana Hrustanović.

Na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Ruandi, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Najrobiju, postavljen je Dragan Županjevac, a opozvan je Ivan Živković, dok je na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na Jamajci, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Havani, postavljen Danilo Pantović, a opozvana je Marina Perović Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari