Do 18 sati na birališta u Novom Pazaru izašlo je 50,1 odsto od ukupnog broja birača. Na biračkim mestima u gradu i prigradskim naseljima od otvaranja biračkih mesta su dugi redovi, čekalo se i više od sat vremena. Oni koji nisu imali strpljenja da stoje u dugim redovima, po nekoliko puta su se neuspešno vraćali na glasanje. Na seoskom području nije bilo gužvi i već u ranim popodnevnim satima zabeležena je velika izlaznost.

Pola sata pre zatvaranja birališta, na biračkim mestima u gradu i prigradskim mestima su dugi redovi, a birački odbori su upućivali pozive policiji da asistira u održavanju reda. U Gradskoj izbornoj komisiji tvrde da su „problemi na biračkim mestima mali i rešivi“. U ovdašnjoj Policijskoj upravi kažu da je sve pod kontrolom ali su „ljudi malo nervozni zbog dugog čekanja, pa se po gradu šire dezinformacije“ i da su „sva biračka mesta pokrivena, da su policajci u civilu u direktnoj vezi sa predsednicima biračkih odbora“.

Na biračkom mestu 38. u prigradskom naselju Dojeviće do 13 sati tri puta je prekidano glasanje i intervenisala je policija zbog sukoba pristalica SDA Sulejmana Ugljanina i predsedničkog kandidata muftije Muamera Zukorlića. To mesto je obezbeđivala policija. Zbog sprečavanja sukoba između političkih protivnika, policija je dežurala i u naselju Mur. Sva biračka mesta nisu otvorena na vreme, kasnilo se zbog prebrojavanja glasačkih listića. Bilo je podizanja tenzija na biračkim mestima i to, uglavnom, od članova proširenog sastava biračkog odbora.

Najviše primedbi odnosilo se na biračke spiskove, na primer, na biračkom spisku na istom biralištu za predsedničke i parlamentarne izbore upisan je jedan broj birača, a za lokalne drugi. U zavisnosti od biračkog mesta, razlika je od jedan do 46 u korist spiska za izbor predsednika države i narodnih poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari