Novi Pazar: Smenjen pomoćnik gradonačelnika koji je kritikovao Vučićevu posetu gradu 1Nihat Biševac sa predsednikom Srbije u Novom Pazaru Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Gradonačelnik Novog Pazara Hihat Biševac razrešio je danas dužnosti dosadašnjeg pomoćnika Emira Aščerića, koji je na tu funkciju imenovan kao kadar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Aščerić je ranije na Fejsbuku objavio da jučerašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, tokom koje je isporučeno 13 respiratora gradskoj Opštoj bolnici, predstavlja „zloupotrebu i brutalnu političku kampanju“.

Gradonačelnik je u saopštenju naveo da svaki pojedinac ima pravo da u svoje ime i u ime političke opcije kojoj pripada priča šta i kada hoće, ali da je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

„Nedopustivo je da bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika“, naveo je gradonačelnik.

Ocenio je da je Vučićeva poseta „značila mnogo za Novi Pazar u ovim teškim trenucima“ i dodao da oni koji to neće da shvate „sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu veoma značajnu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene“.

Biševac je u skladu sa ranije potpisanim koalicionim sporazumom, pozvao SDA Sandžaka da predloži drugog kandidata za tu funkciju.

„Novi Pazar, kao i ceo svet, preživljavaju jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme ni mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo grad i sačuvamo živote svih naših ljudi“, naveo je Biševac.

Aščerić, koji je predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka, za pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara imenovan je u aprilu 2017, kada je ta stranka zvanično postala deo gradske vlasti.

Krajem 2016. godine Sandžačka demokratska partija (SDP), čiji osnivač je Rasim Ljajić, potpisala je sa SDA Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari