Novi pokušaj da se formira vlast na Vračaru 1

Nova sednica Skupštine opštine Vračar zakazana je za sutra i na dnevnom redu je izbor opštinskih organa. Odbornici bi trebalo da glasaju i izaberu predsednika opštine, članove opštinskog veća, zamenika predsednika Skupštine opštine i postave zamenika sekretara Skupštine.

Još uvek nije poznat kandidat za predsednika opštine kojeg će, prema očekivanjima, predložiti SNS koji se ovih dana konsultuje sa predstavnicima SPS, DSS i LDP. Da li će sutra biti izabrani organi vlasti niko sa sigurnišću ne može da tvrdi.

Predsednik Gradskog odbora DSS Uroš Janković potvrdio je za naš list da je ta stranka dobila zvaničan poziv SNS da otpočne razgovore o formiranju vlasti na opštini. Međutim, na današnje konsultacije nisu otišli jer moraju da zauzmu jasan stav nakon svih dešavanja.

Bogdan Tatić, predsednik opštinskog odbora DS na Vračaru, za naš list kaže da će odbornici Vračar slobodno i pokreta Dosta je bilo odlučiti da li će doći na sednicu.

Kao je najavio, ukoliko budu došli podneće zahtev za razrešenje predsednika Skupštine opštine Mihaila Grupkovića, zato što, kako je naveo Grupković sve radi na svoju ruku, mimo ovlašćenja i kršenjem propisa.
Posle izbora na opštini Vračar, nijedna lista nije uspela da sakupi većinu od 24 odbornika. Ova opština se smatra važnim uporištem DS i njenih partnera u grupaciji Vračar slobodno. Politička javnost s pažnjom prati da li će naprednjaci uspeti da Vračar „preotmu“ DS.

Ukoliko vlast ne bude formirana do 24. jula opština dobija prinudnu upravu i ide se na izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari