Novi Sad: Lutovac, Tepić i Gajić govornici na protestu 8. juna 1Arhivska fotografija Foto: S. O.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i advokat Vladimir Gajić obratiće se prisutnima na protestu „Jedan od pet miliona“ u subotu, 8. juna na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Prisutnima će se obratiti i studenti Stefan Simić i Brajan Brković.
Nakon pauze, ponovo se organizuju protestne šetnje, a ruta će ovog puta voditi Trgom slobode i Zmaj Jovinom ulicom do Trga republike, a potom i kroz Ulicu Žarka Vasiljevića. Potom se Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom kolona vraća na Trg slobode, tačnije na Pozorišni trg, piše 021.rs
Protest počinje u 18 časova.
„Već od naredne nedelje, međutim, novosadski protesti će biti nastavljeni u uobičajenom terminu, petkom u 19 časova i trajaće do ispunjenja zahteva koji se odnose na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica. Otpor autokratskoj vlasti koja je otela državu za sebe, razorila institucije i pogazila slobodu i dostojanstvo ljudi, pravo je i obaveza građana Novog Sada i svih ostalih pobunjenih gradova širom zemlje“, poručuju u inicijativi „Jedan od pet miliona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari