Novosadska policija odgovorila Novakoviću da je Novi Sad bezbedan, da ne omalovažava njen rad 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Policijska uprava (PU) u Novom Sadu saopštila je danas da je taj grad bezbedan i da zaslugu za to ima policija koja svoj posao radi profesionalno i efikasno.

PU Novi Sad navela je da se to vidi i po tome što su sva krivična dela rasvetljena vrlo brzo.

PU je saopštenjem odgovorila predsedniku novosadskog odbora Narodne stranke i bivšem gradonačelniku Novog Sada Borislavu Novakoviću, koji je u pismu ministru policije Aleksandru Vulinu ocenio da je Novi Sad postao „kriminalni eldorado“ i optužio gradonačelnika Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke da sarađuje sa kriminalcima.

„Pravo je gospodina Novakovića da u cilju političke borbe i prikupljanja glasova napada ministra Aleksandra Vulina, ali molimo i njega i ostale političare da se uzdrže od napada na pripadnike MUP-a i da ne omalovažavaju naš rad i rezultate“, navela je novosadska policija u saopštenju za javnost.

U saopštenju se apeluje na političare da ukoliko ne žele da pomognu, ne odmažu policiji.

Povodom izjave Novakovića da su Novosađani poslednjih dana bili svedoci reketiranja i maltretiranja prvotimca FK Vojvodina Mladena Devetka, i premlaćivanja jednog mladića u prostorijama tog kluba koje koriste navijači, PU je saopštila da su „pripadnici MUP-a u Novom Sadu efikasno rasvetlili i krivična dela koja navodi Novaković, a počinioci su brzo identifikovani i uhapšeni“.

Dodaje se da je policija efikasno rasvetlila i pokušaj iznude u i uhapsila Novosađanina D. B. (32), zbog sumnje da je, na ime nepostojećeg duga, pretnjama pokušao da iznudi 40.000 evra od jednog fudbalera FK Vojvodina.

Borislav Novaković je u pismu naveo i da je „kristalno jasno“ da svi učesnici tog nasilnog ponašanja čine deo organizovane kriminalne grupe koju predvodi Slobodan Milutinović Snajper, da jk on „kao šef i nalagodavac ostao zaštićen i bezbedan“ i da on ima političku podršku koja se i ne skriva.

„Nije nepoznato da je ovaj kriminalac lični prijatelj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Svoj blizak odnos sa ovim kriminalcem gradonačelnik je učinio potpuno javnim kada je zvanično u gradskoj kući primio delegaciju FK Kabel, koju je predvodio Slobodan Milutinović Snajper“, rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari