NS: “Čestitka” Vučiću na izboru Haradinaja 1Foto: FoNet

Nova Srbija (NS) čestita predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću izbor Ramuša Haradinaja za premijera kosovske Vlade, saopštila je danas ova stranka.

Vučićeva Srpska lista podržala je za predsednika kosovske Vlade, čoveka koji je počinio najveće zločne protiv Srba na Kosovu i Metohiji.

Time je Srbija, na čelu sa Vučićem, dala pun legitimitet zločinačkom kosovskom premijeru i njegovim institucijama i priznala nezavisnost Kosova , a Vučić je postao prijatelj sa Hardinajom, kome je, bez referenduma o tom pitanju i mišljenja građana Srbije, poklonio deo srpske zemlje – Kosovo i Metohiju, navedeno je u saopštenju.

Nova Srbija pita do kada ćemo da tolerišemo i ćutimo i ne reagujemo na bahatosti Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića koji je ovim potezom ponovo ubio sve one junake sa Košara i širom Kosova koji su dali živote braneći južnu srpsku pokrajinu i narod koji je tamo živeo i stradao.

Olako su Vučić i njegovi vlastodršci zaboravili martovski pogrom 2004. godine , hiljade ubijenih i proteranih Srba i na desetine spaljenih srpskih crkava i manastira na nekada nama svetom Kosovu.

Novoj Srbiji je razumljivo zašto Vučić to čini, njega ne interesuje ni Kosovo, ni Srbija, on će zarad vlasti, tako kako je danas Haradinaju predao Kosovo, sutra predati i Vojvodinu, i Šumadiju, i Rašku oblast.

Nova Srbija smatra da SNS i njeni kadorovi uništavaju i rasturaju državu u svakom pogledu i moli Marka Đurića, a i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podnesu ostavke i ubede građane Srbije da ovoj državi i narodu stvarno žele dobro, zaključeno je u saopštenju NS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari