Nova Srbija zatražila je juče da se hitno saopšte motivi napada na njenog predsednika Velimira Ilića i ocenila da se radi o režiranom napadu, kao i da je napadač „simpatizer policije“. „Kako je moguće da je napadač, odranije poznat policiji, sa istetoviranim likom jednog od predsednika Demokratske stranke, pred trista građana, nekoliko policajaca u uniformi i medija, brutalno napao Velimira Ilića“, navodi se u saopštenju ove stranke.

Nova Srbija je zatražila i odgovor od Republičkog javnog tužilaštva šta će preduzeti protiv građana koji preko interneta otvoreno pozivaju na nasilje i da li država može da garantuje bezbednost i slobodu članovima te stranke i ostalim građanima. „Nova Srbija neće dozvoliti licemerno ponašanje vlasti koja bezuspešno pokušava da na perfidan način, preko pojedinih medija, za napad osudi Velimira Ilića, umesto napadača“, piše u saopštenju.

Velimira Ilića u petak je u Knez Mihailovoj ulici napao Dejan S. dok je okupljenim novinarima davao izjavu povodom akcije prikupljanja potpisa za vanredne izbore u Srbiji. Policija je uhapsila napadača i istraga je u toku, a Ilić, koji je lakše povređen, pušten je u subotu iz bolnice na kućno lečenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari