NS: Vučić nije dobio izbore 1Foto: Medija centar

Predsednik Aleksandar Vučić nije dobio izbore u Beogradu ali opozicija jeste izgubila te izbore, izjavio je danas predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić i pozvao na formiranje novog opozicionog bloka sa jednim liderom.

Beograđani su želeli da naprave promenu ali nije imao ko da to sprovede i mnogi nisu izašli da glasaju jer su bili razočarani, rekao je on dodajući da je to najveći udarac za sve koji žele demokratiju. Ilić je rekao da je lista koju je predvodio Aleksandar Vučić dobila 22,8 odsto od nešto više od 1,6 miliona registrovanih glasača u Beogradu što, po njegovim rečima, znači da 77,2 odsto glasača ili nije izašlo na izbore ili nisu glasali za tu listu.

Ilić je ocenio da opozicija u Srbiji tek treba da se stvori jer „ovo što sada imamo ne vredi ničemu“ uz izuzetak Dragan Đilasa i Aleksandra Šapića. Moramo da razgovaramo sa Šapićem i Đilasom da bi opozicija dobila lidera i da bismo se spremili za parlamentarne izbore koji će biti do kraja ove godine, rekao je on i dodao da je cilj pobediti Vučića koji Srbiju vodi u jednopartijski sistem sa opozicijom koju je on stvorio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari