O Lončaru i u parlamentu 1

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Goran Ćirić izjavio je danas da će, povodom saznanja koja ministra zdravlja Zlatibora Lončara dovode u vezu sa zemunskim klanom, poslanički klub DS zatražiti od predsednice parlamenta Maje Gojković da zakaže sednicu sa aktuelnom temom.

Na sednici parlamenta bi se, kako je Ćirić naveo u pisanoj izjavi, ispitale „duboko uznemirujuće informacije koje dovode u vezu ministra sa pripadnicima najozloglašenijeg mafijaškog klana odgovornog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića“.

„Informacije koje su se pojavile u javnosti, koje ministra Zlatibora Lončara povezuju sa zemunskim klanom obavezuju Narodnu skupštinu da ispuni svoju ulogu kontrolora izvršne vlasti i zakaže sednicu na kojoj bi ministar Lončar i Vlada Srbije politički odgovarali povodom ovih zaprepašćujućih saznanja“, navodi Ćirić.

Prema njegovim rečima, istovremeno Tužilaštvo i MUP moraju da otvore istragu i profesionalno ispitaju povezanost Lončara sa zemunskim klanom.

„Zakazivanje ove sednice ne zavisi od dobre volje vladajuće koalicije. Predsednica Skupštine ima obavezu da zakaže ovakvu sednicu na zahtev bilo koje poslaničke grupe“, rekao je Ćirić.

On je dodao da će, ukoliko se to ne desi, biti jasno da postoji namera da se ovaj ozbiljan slučaj zataška, kao što je već urađeno sa slučajem vlasništva nad stanom koji je pripadao zemunskom klanu.

„Ministar ne sme da izađe na mala vrata i iz ovog slučaja, a ovo ne sme biti još jedan od skandala ove vlasti koji će biti zataškan“, istakao je Ćirić.

On podseća Vladu Srbije da ministar i celokupna Vlada odgovaraju Skupštini, a ne ona njima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari