Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Bolji je bojkot, jer će on ogoliti diktaturu Aleksandra Vučića, videće se da vlada ima podršku samo 25 odsto gradjana, rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije i upitao „koji diktator je pao tako što smo mu pisali saopštenja i tvitovali“.

Jel ideja da otme i pokrade još jedne izbore? Prvo pitanje je da li izlaziti na te izbore ili opozicija treba da nastupi frontalno i uslovi ih elementarnim fer i poštenim uslovima i slobodnim medijima, naglasio je Obradović.

Ako insistiramo na zajedničkom nastupu prave opozicije, a tu ne računam Čedu Jovanovića i Čanka, pričam o onima koji su prava opozicija, da sednemo i kažemo – nema izbora, pa nek Vučić izadje sam i da se raskrinka model njegove vladavine, rekao je Obradović.

Ako kolege iz opozicije kažu da nema veze i idu na izbore, dodao je on, onda sam u dilemi ko u opoziciji sve radi za Vučića.

Obradović je poručio da se sloboda mora „oteti“ i da će ovu vlast oboriti ulične demonstracije.

Imamo ideološke razlike, ali jedina zajednička stvar je da imamo fer i poštene uslove i slobodu medija. Ako to imamo, posle svako da izadje sa svojim programom i izmeri podršku gradjana, rekao je Obradović.