Obradović (Dveri): Retko ko iz SNS-a sme da kritikuje vlast Mila Đukanovića 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da retko ko iz redova Srpske napredne stranke (SNS) sme da kritikuje vlast crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, koju je ocenio kao „kriminalnu“, čak i kad ona, kako je naveo, nastupa otvoreno „antisrpski“ i ugrožava srpski narod i „otima svetinje Srpske pravoslavne crkve (SPC)“.

„Iako bi Srbija, kao matica svih Srba koji žive van nje, po Ustavu trebalo da štiti interese Srba u regionu, kada je u pitanju status Srba u Crnoj Gori sadašnja vlast uglavnom ćuti i pravi se da ne primećuje sistemsko antisrpstvo u Crnoj Gori. To ne može biti slučajno i govori o određenoj vrsti zavisnosti vladajućeg režima u Beogradu od režima Mila Đukanovića u Podgorici“, naveo je Obradović u saopštenju.

Kazao je da se to posebno odnosi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića za koga se „ne pamti da je ikada izgovorio ime Mila Đukanovića, a kamoli da se usudio da ga lično kritikuje“.

„Takva je situacija i pred nastupajuće parlamentarne izbore u Crnoj Gori 30. avgusta. U saopštenju informativne službe Gradskog odbora SNS u Čačku kaže se da se ‘Srbija neće mešati u izborne procese nijedne druge države’, dok drugi čovek SNS-a Nebojša Stefanović izbegava da kaže bilo šta kritički o crnogorskoj vlasti“, dodao je Obradović.

Obradović je rekao da za to vreme predsednik Srbije Aleksandar Vučić sprema pomoć za svog „političkog brata blizanca i mentora u Crnoj Gori“, bez koga, po oceni Obradovića, nikada ne bi došao na vlast u Srbiji.

„Đukanović je bio onaj ko je Vučića uveo u svet stranih obaveštajaca, kontroverznih biznismena i kriminalaca koji su mu bili glavni podstrek prilikom razbijanja Srpske radikalne stranke i formiranja SNS, dok njihove dve porodice stoje iza projekta ‘Beograda na vodi’ zajedno sa neobičnim zajedničkim prijateljem Muhamedom Dahlanom kome su dali crnogorsko i srpsko državljanstvo“, navodi se u saopštenju.

Obradović je kazao da se Vučić, kao i pre četiri godine, kada je „direktno pomogao opstanak Đukanovića na vlasti“ ponovo sprema da to učini.

„Ovoga puta SNS po svim okruzima skuplja kvote lažnih birača iz Srbije koji će u nedelju otići za Crnu Goru i sa lažnim dokumentima dati glas za DPS i Mila Đukanovića, pokušavajući tako da ih spasu sigurnog poraza. To je očito zaostali dug koji SNS i Aleksandar Vučić moraju da plate Đukanoviću“, navodi se u saopštenju.

„Srpska tragedija je da se ova vrsta ličnih političkih i poslovnih dugova plaća direktnom štetom po srpske nacionalne interese, jer opstanak Milove vlasti može da znači samo još veći progon svega što je srpsko u Crnoj Gori, za šta će onda, kao i za svo dosadašnje nečinjenje, direktno biti odgovaran vladajući režim u Beogradu“, navodi se u saopštenju predsednika Dveri Boška Obradovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari