Obradović: Izbori su pokradeni 1

Tražim poništavanje ovih izbora zbog neustavno sprovedenog izbornog procesa na Kosovu i Metohiji i medijske blokade koja je obeležila kampanju – kazao je predsednički kandidat Dveri Boško Obradović u obraćanju medijima u svom izbornom štabu oko 23 časa uveče.

On je dodao da je kampanju protekla u znaku dominacije Aleksandra Vučića u medijima, pritiska na zaposlene u javnom sektoru da podrže kandidata SNS i činjenice da nije postojala prava kontrola izbornog procesa.

Obradović je istakao da je upitna pobeda Aleksandra Vučića u prvom krugu jer sinoć do ponoći nisu bili obrađeni podaci iz većih gradova, poput Beograda, u kojima je prema podacima Dveri, kandidat SNS osvojio oko 35 odsto glasova.

-Republička izborna komisija obradila je minoran procenat glasova da bi moglo da se tvrdi da je Vučić pobedio. Ovi izbori su pokradeni a ova izborna kampanja bila je najprljavija u istoriji Srbije – rekao je Obradović, dodajući da jedva čeka da vidi „koju će ikebanu Vučić postaviti za premijera“.

Prema podacima Dveri, taj pokret je osvojio 2.4 odsto glasova, Saša Janković 18.3, Vuk Jeremić 5.82, Luka Maksimović 9.97, a Vojislav Šešelj 4.49 odsto. Obradović je kazao da je Aleksandar Vučić na osnovu prvih podataka dobio oko 51 odsto ali da procenat osvojenih glasova pada kako pristižu rezultati iz većih gradova

-Nisamo zadovoljni ovim procentom, ali moram da kažem da sam ponosan na kampanju koju smo vodili koja je bila najkreativnija, sa najozbiljnijim programom – istakao je kandidat Dveri, dodajući da će njegov pokret nastaviti da bude ozbiljna opozicija u parlamentu. Inače, pojavljivanje predsedničkog kandidata u Izbornom štabu očekivalo se dosta duže nego što je prvobitno bilo najavljeno. Nakon uvodnog obraćanja predstavnika Dveri oko pola devet, atmosfera u IŠ protekla je u iščekivanju kandidata iz Čačka. Iako je rečeno da će se Obradović obratiti oko pola deset, kada je trebalo i da Dveri saopšte svoje prve rezultate, predsednik Dveri se čekao do 23 sata. U međuvremenu najveću pažnju novinara privuklo je obraćanje Aleksandra Vučića koje je praćeno u živom prenosu na televiziji. Da kandidat SNS završi svoj govor sačekao je i Boško Obradović, nakon čega se obratio prisutnim novinarima.

-Ideje koje pokret Dveri zastupa pobediće u Srbiji jer svuda u Evropi postoji trend da slični programi osvajaju sve veću podršku birača, i to će se neminovno desiti i ovde – zaključio je Obradović.

Neregularnosti u Novom Pazaru

U prvom obraćanju u izbornom štabu Dveri, istaknuto je da su tokom izbornog dana uočene neregularnosti na nekoliko biračkih mesta. Kako je objasnio na biračkom mestu 86 U Novom Pazaru u sportskoj hali, u ulici generala Živkovića BB, predsednik biračkog mesta bio je Mirko Timotijević iz Dveri, koji je javio da su u toku jučerašnjeg dana dolazile dva puta po dve grupe od po nekoliko momaka koji su pokušali da podmite novcem i zastraše predsednika BO, i iznude da se ubaci 1.000 glasova za Aleksandra Vučića u glasačku kutiju.

-Pošto član Dveri nije pristao na to ponudili su da dozvoli da ubace 200 listića za Aleksandra Vučića i 50 za Boška Obradovića.Timotijević je slučaj prijavio policiji, vršen je uviđaj i obavešten je RIK – kazao je Kiprijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari