Obradović: Jedini smisleni dijalog između vlasti i opozicije koja je bojkotovala izbore 1BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je jedini smisleni format dijaloga vlasti i opozicije dijalog između delegacije ujedinjene vlasti i delegacije ujedinjene opozicije koja je bojkotovala izbore.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da s jedne strane, treba da se formira delegacija svih onih koji „satelitski“ učestvuju u vlasti SNS (SPS, SPAS, LSV, LDP), a s druge strane delegacija onih koji su bojkotovali izbore 21. juna na svim nivoima i dokazali nelegitimnost vlasti.

On je rekao da nema ništa protiv da deo delegacije vlasti budu i predstavnici lažne opozicije poput SRS, a da što se tiče delegacije opozicije, nije zatvoren za ostale kolege koji su izlazili na izbore i koji su spremni da podrže zajedničku platformu za pregovore sa vlašću.

Prema njegovim rečima, teme za dijalog bi trebalo da budu podeljene u tri dela: hitno oslobođenje medija za drugačije mišljenje i glas opozicije, a pre svega javnih medijskih servisa i televizija sa nacionalnom frekvencijom, stvaranje drugih uslova za slobodne i poštene izbore i promena izbornog sistema na svim nivoima.

Najvažnija tema budućeg dijaloga, kao i jedina tačka koju Dveri kandiduju za zajedničku platformu opozicije za ove razgovore, biće garancije da ono što se dogovorimo i potpišemo zaista bude i sprovedeno, rekao je Obradović i dodao da je to nemoguće bez direktnog učešća predstavnika opozicije u sprovođenju i nadgledanju dogovorenog.

„To je moguće kroz nekoliko modela: prelazne, tehničke vlade nestranačkih stručnjaka, koministara iz redova opozicije u nekoliko ključnih ministarstava za sprovođenje izbora, ili posebnog ministarstva ili komisije sastavljene od predstavnika kako vlasti i tako i opozicije koja bi imala sva potrebna ovlašćenja da kontroliše primenu dogovorenog i kompletan izborni proces“, predložio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari