Obradović: Niko ne može sam protiv Vučića 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da „izborni potencijal jedne ujedinjene patriotske izborne liste dostiže 30 odsto glasačkog tela“ i da bi takva opoziciona izborna lista imala velike izborne šanse, kao i njen zajednički predsednički kandidat koji bi nastupio sa patriotskih pozicija.

Obradović je u kolumni za portal direktno.rs istakao da je na prošlogodišnjim „lažnim i nedemokratskim izborima 15 odsto glasova otišlo raznim patriotskim izbornim listama mimo vladajućih stranaka, od kojih je većinu napravila BIA i direktni su satelit vladajućeg režima“.

„To znači da tih 15 odto birača nisu želeli da glasaju za SNS i SPS, jer ih ne smatraju dovoljno patriotskim opcijama već su svoj glas dali nekome drugom ko se tako predstavljao. Još najmanje 10-15 odsto patriotskih birača je bojkotovalo izbore, što znači da izborni potencijal jedne ujedinjene patriotske izborne liste dostiže 30 odsto glasačkog tela“, navodi Obradović.

On u analizi ističe da „i među glasačima SNS i SPS ima veliki broj patriota koji još uvek veruju liderima vladajućih stranaka da neće izdati Kosovo i Metohiju ili ići do kraja u raznim ugrožavanjima nacionalnih i državnih interesa“ i zaključuje da su „patriotski birači većina biračkog tela“.

„Iz ove jednostavne računice proizilaze dva važna zaključka: opoziciona izborna lista ujedinjenih patriota imala bi velike izborne šanse, kao i zajednički kandidat opozicije za predsednika Srbije koji bi nastupio sa patriotskih pozicija i imao takvu ličnu biografiju“, smatra lider Pokreta Dveri.

On ističe a je na prošlogodišnje „izbore izašlo najmanje 10 takvih izbornih listi“.

„Ako ne budemo mudri i ne ujedinimo patriotske političke snage iduće godine biće ih još više. Takođe možemo očekivati da će vlast ponuditi nekog novog Belog u novoj ulozi ovoga puta Zelenog ili Antivaksera kako bi dodatno odvlačila i cepala opozicione glasače“, ukazao je Obradović.

Tumačeći „značaj i potencijal saradnje između patriotskih političkih opcija“ on je naveo kao primerujedinjenje SNS i SPAS, ocenivši kako je to urađeno „da bi u redovima vlasti glumilo jednu takvu patriotsku inicijativu i pokrilo nešto slično što bi moglo biti učinjeno u opoziciji“.

Obradović smatra da bi se „mogući zajednički program ujedinjenih patriota“ mogao biti platforma koju je Pokert Dveri ponudio u pet tačaka svoje nove predizbornu kampanje „Od porodice do porodice”.

„Ovaj program je iznad levice i desnice, monarhističkog ili republikanskog opredeljenja, vlasti ili opozicije, verskih i nacionalnih razlika, i drugih naših podela i sukoba. Problem je medijski mrak u kome ne može da se vidi jedna ovakva politička opcija i problem je što ne dolazi do stvaranja jednog šireg patriotskog bloka koji bi stao iza ovog programa i emitovao znatno veću snagu i uticaj koji bi probudio nadu kod patriotskih birača da ujedinjene patriote imaju veliku šansu na izborima“, ocenio je Obradović.

Vreme je, ističe on, „da ne insistiramo više na onome što nas deli, već na onome što nas sabira“.

„Niko od nas pojedinačno ne može da uradi ništa – ni u borbi protiv sadašnje lažnopatriotske, nedemokratske i kriminalne vlasti, niti u budućoj patriotskoj vladi nakon promene vlasti i sistema“, naglasio je lider Pokreta Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari