Obradović: Počinje stvaranje patriotskog bloka 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Opozicione stranke i njihovi lideri neće se priključiti protestu koji sutra organizuju Dveri Boška Obradovića, Zdrava Srbija Milana Stamatovića i Ujedinjeni sindikat Sloga Željka Veselinovića.

Protest je prvo najavljen kao „Marš na Beograd“, da bi dobio naziv „Ovako više ne može“, a jedna od glavnih tema je ukidanje rijaliti programa, koje „zloupotrebljava režim“. Protest će početi ispred TV Pink na Dedinju, a svoje članove da podrže zahtev Dveri za ukidanje rijalitija pozvali su i Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije.

U Dverima nam je rečeno da niko ga posebno iz opozicije nisu ni zvali. Kako dodaju, skup je uredno prijavljen, odnosno nije zabranjen, a na doći će uglavnom radničke i penzionerske i sindikalne organizacije ratnih veterana, kao i pojedina udruženja Srbi sa KiM.

Lider Dveri Boško Obradović za Danas kaže da će protest biti „prve političke demonstracije protiv vlasti posle pokradenih predsedničkih izbora“ i da je to početak ukrupnjavanja u patriotskoj opoziciji i prvi korak u protestima protiv Vučićeve vlasti koji nas čekaju ove jeseni.

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, za Danas kaže da neće ići na skup koji organizuju Dveri. Kako nam je rečeno u timu Vuka Jeremića, on će u petak popodne i u subotu biti u Nišu, na ranije zakazanim aktivnostima vezanim za formiranje odbora buduće stranke i neće stići na protest u Beograd. „On podržava borbu za slobodne i nezavisne medije u Srbiji, i da nema obaveza u Nišu, pridružio bi se građanima na protestu, ali će njegovi saradnici doći na skup za slobodu medija“, kažu u njegovom timu.

Ni demokrata neće biti na skupu. I lider Levice Srbije Borko Stefanović kaže za naš list da neće ići na protest. „Rečeno je da političari nisu poželjni. A na protest Dveri ne idemo“, ističe on. Sanda Rašković Ivić, narodna poslanica, navodi za Danas da ima privatnih obaveza.“Idem na svadbu i neću stići na protest“, kaže ona. 

 

Okupljanje ispred Pinka, nema potvrde o „kontraskupu“

Učesnici protesta najpre će se u 14 sati okupiti ispred zgrade Pinka gde će biti održan performans i upućen zahtev REM da se ovoj TV oduzme nacionalna frekvencija. Na društvenim mrežama u petak su se pojavili navodi da će se na istom mestu okupiti i oni koji podržavaju rad TV Pink, ali do zaključenja ovog izdanja, nismo imali potvrđenu informaciju o tome. Nastavak je u 16 sati ispred zgrade Vlade, a među govornicima su najavljeni i predstavnici Srpskih ratnih veterana i Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije. Odatle će biti organizovana šetnja do zgrade RTS, a glavni zahtev biće gostovanje u Dnevniku 2. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari