Obradović: Sledeće nedelje u dijalogu stranaka i urednici RTS i RTV 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je na sastanku Radne grupe za medjustranački dijalog bez posredovanja stranaca, dogovoreno da sledeće nedelje sastanku prisustvuju i urednici informativnih programa Radio televizije Srbije i Radio televizije Vojvodine.

Obradović je rekao da je današnji sastanak radne grupe bio „verovatno najvažniji od početka dijaloga“ jer je bilo reči o medijima, slobodi medija i ravnopravnom tretmanu svih budućih učesnika na izborima.

„Nadamo se da ćemo razgovarati i sa drugim nadležnim ljudima u medijskoj sferi, jer je opozicija saglasna da je pitanje medija najvažnije i ako tu postignemo dogovor, verujem da će sve druge teme biti lakše dogovorene“, rekao je Obradović posle sastanka radne grupe.

On je izrazio nadu da će se sledeće nedelje neke stvari na tom planu pomeriti sa mrtve tačke kroz razgovor sa glavnim i odgovornim urednicima informativnog programa javnih servisa te da bi to bio ozbiljan pomak u dijalogu.

Lider Dveri istakao je da takve razgovore treba obaviti i sa predstavnicima ostalih televizija sa nacionalnom frekvencijom, kao i sa urednicima najtiražnijih dnevnih novina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari