Obradović: Svaki režim u Srbiji imao je svog Belivuka 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Boško Obradović, lider Pokreta Dveri kaže za Danas da pre samog komentarisanja Belivukovog iskaza koji je objavio KRIK, treba otkloniti nekoliko sumnji, a jedna od njih je da li je taj Belivukov iskaz iz Tužilaštva autentičan. Obradović, ipak, ističe da je jedno sigurno da Belivukov klan nije postojao pre dolaska SNS na vlast.

“Pitanje je da li Belivuk govori istinu kada detaljno izlaže svoje lične susrete i odnose sa najvišim državnim funkcionerima? Da li su predsednik države i njegovi najbliži saradnici bili intimusi sa najmonstruoznijim kriminalnim klanom u Srbiji novijeg vremena, kako ga sada naziva upravo vladajući režim i njemu bliski mediji? Jedno je sigurno: Belivukov klan nije postojao pre dolaska SNS na vlast”, ističe Obradović .

On podseća da je o tome pisao u svojoj knjizi „Kriminalni krugovi – Bela knjiga o kriminalu i korupciji u vrhu MUP-a Srbije i aktuelne vlasti SNS“.

“Još pre skoro dve godine otvorio sam ovu temu serijom konferencija u Narodnoj skupštini i tada su režimski mediji ćutali o svemu tome, a danas hapse po poglavljima moje knjige.  Još uvek ćute o ulozi Dijane Hrkalović, kao ključnog eksponenta mafije u vrhu tadašnjeg MUP-a. Postavlja se pitanje kako je KRIK došao do iskaza iz Tužilaštva i da li to sada puštaju strane obaveštajne službe u funkciji pritiska na Vučića da potpiše priznanje lažne države Kosovo? Ono što je ovde problem jeste što je svaki režim imao svog Belivuka koji je služio za prljave poslove: od Miloševića, preko DOS-a, do SNS. Zato nam je potrebna ne samo promena vlasti već i promena kompletnog korumpiranog sistema koji ovde traje više od 30 godine“, zaključuje lider Dveri.

Boris Tadić izjavio je za Danas da je još od Vučićeve inauguracije jasno da režim koristi navijačke falange kao svoje paravojne jedinice.

„Nadležni tužilac bi već danas, ako ima i mrvu profesionalnog kredibiliteta, morao da inicira saslušanje predsednika Vučića na ove okolnosti, ali u silovanoj pravnoj državi važniji je hitan reizbor Zagorke Dolovac u treći mandat. U pravnoj državi, koju ćemo zajedno povratiti – sudićemo im. Svima. Crno na belo“, izjavio je Vladimir Vuletić za Danas.

„Nema organizovanog kriminala bez saradnje sa državom. To je potvrdila i ova izjava Veljka Belivuka, šefa kriminalne grupe osumnjičenog za više brutalnih likvidacija, koju je objavio Krik”, kaže za Danas Milan Veruović, bivši telohranitelj ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari