Obradović: U SNS nemaju problem zbog smrti demokratije 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik pokreta „Dveri“ Boško Obradović podsetio je danas da je Vlada Srbije „već četvrti mesec u tehničkom mandatu, a Narodna skupština nema izabrano novo skupštinsko rukovodstvo niti je održala bilo kakvu sednicu do sada“, iako je na izborima na kojima nije učestvovala opozicija vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) odnela apsolutnu pobedu.

Obradović je u autorskom tekstu za portal Direktno.rs naveo da, iako je i domaćoj i međunarodnoj javnosti „jasno da su ovi izbori bili farsa i da iz njih proistekli državni organi zakonodavne i izvršne vlasti nisu legitimni, to nije glavni razlog za ovoliko kašnjenje u formiranju lažnih institucija“.

Obradović je naveo da „oni u SNS nemaju taj problem ‘smrti demokratije’ i odsustva opozicije iz parlamenata na svim nivoima od republičkog do lokalnog“.

„Ovo je zapravo vrhunac idealne vladavine sa stanovišta aktuelnog režima. Predsednik SNS (Aleksandar Vučić) jednostavno uživa da vlada sam, da ne postoji niti jedna druga institucija sem Predsedništva, da je on protivustavno preuzeo ulogu i mandatara za sastav nove Vlade, i da sada svi moraju mirno da stoje pred njim i mole za funkciju u novoj izvršnoj vlasti“, naveo je Obradović.

Obradović je u autorskom tekstu naveo da „to nije čak ni jednopartijski sistem, to je bolesni sistem vladavine jednog čoveka i kriminalnih krugova koji funkcionišu oko njega, dok je vladajuća stranka samo političko krilo mafije na vlasti“.

„Svaka priča o opoziciji i opozicionim aktivnostima u Srbiji trebalo bi da počne od svesti da ovde ne postoji politika, normalan politički život i razmena političkih ideja. Ovde je država oteta, a njene institucije zarobljene od strane vlasti. Mi smo sada u poziciji da branimo državu od vlasti. Mi nemamo posla sa političkim protivnicima, već sa mafijom“, naveo je Obradović.

Obradović je dodao da zbog svega toga „smena vlasti više nije dovoljna“ i da za Dveri i za njega lično postoji samo jedna politička tema „promena sistema“.

„Birači opozicije sada žele jedino to: promenu kompletnog korumpiranog sistema koji ovde traje već tri decenije. To neće biti moguće bez društveno aktivnog i politički veoma zainteresovanog građanina. Potrebno nam je da se ljudi vrate u politiku i da shvate da od nas zavisi, da u demokratiji mi moramo da se pitamo i odlučujemo, a ne neki centri moći mimo građana“, naveo je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari