Obradović: Vlada glumi brigu o beloj kugi, a važniji joj migranti 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa (arhiva)

Boško Obradović, šef poslaničke grupe pokreta Dveri rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da Vlada Srbije „nema pojima“ i da samo „glumi“ da ima rešenja za borbu protiv bele kuge, a da ustvari ne zna čak ni razliku između socijalne i porodične politike.

On je naveo da  o tome govori činjenica da je budžetom za narednu godinu  za populacionu politiku  i ministarku  Slavicu Đukić-Dejanović zaduženu za populacionu politiku izdvojeno svega 600 miliona dinara, od čega je pola za „specijalizovane usluge u kabinetu ministarke“.

 Prema njegovim rečima više novca  se izdvaja za migrante, strane kompanije i nevladine organizacije nego za porodičnu politiku.

”Za nevladine organizacije predviđeno  je izdvajanje od 450 miliona dinara, a za pomoć migrantima 1,3 milijardi dinara, što znači da se u Srbiji izdvaja za migracionu populaciju dva puta više nego za porodice i borbu protiv bele kuge. Mera porodične politike nema u budžetu ni u Predlogu zakonu o podršci porodici s decom. Oni samo glume da se bave rešavanjem pitanja bele kuge, a  o tome nemaju pojma i nemaju nijednu konkretnu meru“, rekao je Obradović i dodao da bi ministarka Djukić-Dejanović trebalo da hitno da podnese ostavku.

Lider Dveri kritikovao je i veća izdvajanja  za Bezbednosno-informativnu agenciju i to što nije navedeno za šta se sve ta sredstva odvajaju, rekao da razume da ne može baš sve da se u potpunosti izloži kada je BIA u pitanju, ali da ne može da razume zašto nema nijedne rečenice u obrazloženju zašto se sredstva povećavaju.

”Ta dodatna sredstva verovatno su za novo stranačko zapošljavanje, što će direkoru BIA Bratislavu Gašiću biti omogućeno i kroz izmene Zakona o BIA kojima direktor dobija veća ovlašćenja”, naveo je Obradović , kritikujući  vladajuću koaliciju što je ostavila malo vremena za diskusiju o zakonima , tako da će Dveri, po tački, moći  da govore 8,5 minuta, a imajući u vidu objedinjenu raspravu znači da će  moći da govore 28 sekundi o svakom zakonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari