Obradović: Zašto Vučić nije došao u sud da dokaže tvrdnje nego se sada žali 1BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da mu nije jasno zbog čega se predsednik Srbije Aleksandar Vučić žalio na presudu, kojom ga je sud obavezao mu da plati 200.000 dinara zbog povrede ugleda i časti, kada je propustio sve prilike da se pojavi na sudu i dokaže svoje tvrdnje.

„Vučić je imao prilike da se pojavi na suđenju i iznese dokaze o svojim uvredama. Imao je prilike da dokaže da sam ja lopov i fašista, ali se nije pojavio. I sada nije jasno zašto se žali“, rekao je Obradović agenciji Beta.

Mediji su ranije javili da se Vučić žalio na prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom se obavezuje da isplati 200.000 dinara lideru Dveri Bošku Obradoviću za povredu časti i ugleda jer ga je u nastupima nazvao lopovom i fašistom.

Obradović je rekao da njegov advokat još nije dobio tekst žalbe i da ne zna na šta se Vučić pozvao u njoj ali da smatra da je predsednik imao prilike da dokaže svoje tvrdnje.

„Očekujem da drugostepeni organ potvrdi prvostepenu presudu. Ne vidim šta je drugo moguće, jer je reč o povredi ugleda i časti. Postoji rok od od devet meseci u kojem je drugostepeni organ obavezan da donese presudu, ali sam obavešten da se često krši taj rok“, rekao je on.

Obradović je rekao da je danas bio na prvom ročištu zbog incidenta ispred Skupštine Srbije, u kojem su učestvovali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poslanik Marijan Rističević, i dodao da su se i on i njegovi saradnici izjasnili da nisu krivi.

On je naveo da su predložili sudu da pozove ostale učesnike tog dogadjaja kao svedoke a da se ispitaju i članovi skupštinskog obezbedjenja koji su prisustvovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari