Odbačena Jeremićeva tužba protiv Vučića 1Foto: Wikipedia/www.cirsd.org

Narodna stranka saopštila je danas da je parnično odeljenje Višeg suda u Beogradu, bez rasprave, pozivajući se na imunitet predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odbacilo tužbu za naknadu nematerijalne štete koju je protiv njega podneo predsednik te stranke Vuk Jeremić.

Sud je odlučio da uspostavi građansko pravni imunitet Aleksandru Vučiću kao predsedniku Republike, uprkos tome što je Jeremić tužio Vučića kao građanina, a ne kao predsednika Republike, navodi se u saopštenju.

Tim činom, ocenjuje Narodna stranka, sud je praktično preuzeo ulogu advokata Aleksandra Vučića.

Ovakva odluka suda predstavlja opasan pravni presedan, jer jednog građanina stavlja u poziciju iznad zakona i istovremeno krši osnovna ljudska prava zagarantovana Ustavom Srbije. Na taj način šalje se poruka da Srbija nije pravna država, ocenjuje se u saopštenju.

Podseća se da je Vuk Jeremić tužio Aleksandra Vučića za naknadu nematerijalne štete zbog povrede ugleda i časti izjavama kojima ga je proglasio za vođu međunarodne bande lopova.

„Zbog ovog nečuvenog postupka Višeg suda u Beogradu Vuk Jeremić će se žaliti Apelacionom sudu“, najavjuje se u saopštenju koje je potpisao predsednik Pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir M. Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari