Odbijen predlog da se albanski specijalci zamene vojnicima Kfora 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Gradonačelnici četiri opštine sa severa Kosova saopštili su danas da su, u konsultaciji sa građanima, odbili predlog komandanta Кfora da se albanski specijalci u blizini Jarinja i Brnjaka zamene vojnicima Kfora, a da odluka Prištine o oduzimanju srpskih tablica i ugrožavanje slobode kretanja ostane na snazi, prenosi Kosovo onlajn.

„Naš narod i mi, njegovi predstavnici, nismo spremni da se saglasimo sa namerom Prištine da nas stavi u geta i ukine pravo na slobodu kretanja, koja je vrednost moderne Evrope decenijama unazad i koja bi morala da važi i za Srbe na ovim prostorima“, navodi se u saopštenju načelnika opština sa severa Kosova.

Narod će na protestima u Jarinju i Brnjaku ostati koliko god bude potrebno, jer se ne miri sa namerom Prištine „da ih stave u kaveze“, ukazuje se.

Još jednom pozivamo Prištinu da vrati stanje na period pre 20. septembra, da povuče svoje do zuba naoružane formacije i da kroz dijalog sa Beogradom pronađe odgovarajuće rešenje, poručuju gradonačelnici Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari