Odbor za podizanje spomen obeležja pokojnom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću sastaće prvi put sutrau podne u Starom dvoru, ističe za Danas Goran Vesić, gradski menadžer i jedan od članova tog odbora.

Kako je ranije najavio, reč je o konstitutivnoj sednici, nakon koje se do septembra očekuje raspisivanje međunarodnog konkursa za spomenik. Konkurs će biti otvoren šest meseci.

Skupština grada Beograda, podsetimo, početkom juna je donela rešenje o obrazovanju Odbora za podizanje spomen-obeležja ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, a ne mesto predsednika Odbora imenovan je dekan Fakulteta političkih nauka Dragan Simić.

Članovi Odbora su direktor Instituta za savremenu istoriju Momčilo Pavlović, dekan Filozofskog fakulteta Vojislav Jelić, vajar i akademik Svetislav Arsić Basara, arhitekta i akademik Branislav Mitrović, bivši rektor Univerziteta u Beogradu Marija Bogdanović, dramski pisac i akademik Dušan Kovačević. Članovi Odbora su i predstavnici Fondacije dr Zoran Đinđić Siniša Nikolić i Novica Antić, novinar Ivan Radovanović, gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Jasmina Mitrović Marić, gradski urbanista Milutin Folić i direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda Nela Mićović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari