Održan sedmi protest Pokreta slobodnih građana 1Foto: M. D. M.

Članovi i simpatizeri Pokreta slobodnih građana, zajedno sa Čuvarima starog grada, Tolerancijom Srbije i Zelenom ekološkom partijom, juče su se po sedmi put okupili u Pionirskom parku ispred Predsedništva, kako bi ovoga puta postavili pitanje predsedniku Aleksandru Vučiću zbog čega vredja sopstvene gradjane.

Na početku okupljanja, preko improvizovanog razglasa, puštani su fono – zapisi u kojima predsednik Vučić gradjane naziva kretenima i idiotima, a političkim protivnicima lepi etikete lopova i izdajnika.
Okupljenima se potom obratio predsednik PSG-a Saša Janković, koji je tom prilikom podsetio Vučića da mu Ustav nalaže da se makar pretvara da je državnik, kada je, prema njegovovoj oceni, već zaposeo funkciju predsednika Republike. On je istakao da gradjani znaju šta se dešava i da sa mesta predsednika ne može lagati sve njih čitavo vreme.
– Ne možeš vredjati gradjane Srbije sve vreme, jer oni nisu  razni „Drobnjaci“, „Djurići“ i „doktor-Stefanovići“ da ih ponižavaš zato što si postavljen na mesto koje ne zaslužuješ. Umesto što planiraš da dva sata razgovaraš sa kamerom, razgovaraj sa gradjanima. Oni zaslužuju poštovanje – naglasio je Janković.

Na kraju svog izlaganja, Janković je poručio da će avion Željka Mitrovića biti mali za sve one koji sada sede u državnim zgradama, te da neće moći da pobegnu.
Sve vreme dok se Janković obraćao prisutnima, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Simo Spasić, putem megafona je upućivao uvrede i optužbe na račun Jankovića, te proklinjao „onog ko ga je postavio na mesto zaštitnika gradjana“ da mu se „zatre seme i pleme“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari