Foto: Danas

Izricanje „poslednje opomene pred isključenje“ usledilo je nakon Banđurovih izjava Danasu i portalu Južne vesti u vezi sa kontroverznim konkursom za izbor direktora deset najvećih gradskih javnih preduzeća.

Banđur je danas za naš list potvrdio ovakve informacije, precizirajući da je na sastanku GO poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović saopštio da mu je Izvršni odbor izrekao poslednju opomenu „zbog dokumentovanih saznanja da  je opozicionim listovima i glasilima slao podatke iz stranke, koji su protiv interesa SNS-a”. Prema Banđurovim rečima, Milovanović je kazao da je u slučaju da zamenik gradonačelnika „nastavi da javno ili na neki drugi nacin istupa protiv interesa stranke, on lično ovlašćen da ga isključi iz stranke“. Banđur je tada, kako je rekao, zatražio rešenje Izvršnog odbora, a Milovanović je odgovorio da će „stići kasnije, preko Gradskog odbora“.

– Ja sam javni funkcioner i obavezan sam da odgovaram na pitanja medija, nezavisno od toga kako ih neko klasifikuje. Javni funkcioner ne može da bira kome će dati izjavu i da deli medije na pozicione i opozicione. Umesto da budem pohvaljen za ukazivanje na propuste u radu Komisije za izbor direktora javnih preduzeća, ili razotkrivanje kandidata sa protivpravno  probavljenom diplomom i falš potvrdama na konkursu za direktore, mene kažnjavaju, sa ciljem da me ućutkaju, u čemu neće uspeti – rekao je Banđur.

Poverenik SNS-a Milovanović je za naš list kratko kazao da su ovakve informacije „netačne“ – I ako postoje različita mišljenja, sve je to u granicama prihvatljivog, i unutar stranačkih mimoilaženja- kazao je, ali nije odgovorio na potpitanja koju dokumentaciju i kojim medijima je Banđur navodno dostavljao, kao i da li u „sporne“ opozicione medije ubraja i Danas.

Naš list je, inače, više puta pisao o brojnim primedbama pojedinih kandidata, sindikata, opozicionih stranaka i dela javnosti na zakonitost ovog konkursa i nepravilnosti u radu komisije, zbog kojih je između ostalog zahtevano poništenje konkursa, a protiv predsednice Komisije Olivere Igić podnete krivične prijave. Banđur je bio jedan od sagovornika u tekstovima.

Darko Glišić ćuti

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić danas nije odgovorio na naše pozive, kao i sms poruku u kojoj smo pitali da li nje tačno da je IO doneo odluku o kažnjavanju Banđura, uz obrazloženje koje se čulo na sednici GO u Nišu.