Opozicija protiv izgradnje stadiona u Zaječaru 1Foto: Glas Zaječara

U prostorijama Demokratske stranke u Zaječaru održana je konferencija za novinare koju su održali predstavnici demokrata i odbornici u Skupštini grada Dragana Rašić i Miloš Stojadinović.

Teme konferencije bile su izgradnja novog stadiona i rekonstrukcija ulice Ivana Milutinovića.

Kada je u pitanju projekat izgradnje novog stadiona u Zaječaru koji će po rečima gradonačelnika biti vredan oko 20 miliona evra, Stojadinović je izjavio da je taj projekat dokaz da se u državi Srbiji rade neplanski projekti, piše Glas Zaječara.

„U Zaječaru u kome roditelji  izdvajaju novac za asfaltiranje vrtića, u kome mnogi ljudi nemaju kanalizaciju, gde nas smog i čađ guše svake zime, mi izdvajamo 20 miliona za gradski stadion“ rekao je Stojadinović i dodao da fabrika za prečišćavanje voda sa svim  pristupnim instalacijama košta oko 18 miliona evra.

„Od tih para koje se ulažu u stadion mogli bi da zamenimo sve azbestne cevi u Zaječaru  i da konačno krenemo sa realizacijom projekta i  pričamo o rešenju u zimskom periodu kako bi zaštitili građane od čađi i smoga“.

Miloš Stojadinović se osvrnuo i na obraćanjima gradonačelnika i obrazloženjima zašto je stadion dobar, i da će se stadion održavati tako što će se u Zaječaru povećati sportski turizam.

„Podsećam gradonačelnika da za pripreme fudbalski klubovi ne koriste stadione po propoziciji UEFE nego pomoćne stadione u hotelskim kompleksima. Zaječar se nalazi na oko 200 metara nadmorske visine i nikako nije pogodan za sportske visinske pripreme a zimi klima nije blaga tako da nije pogodno ni zimi.Cela ta konstatacija da će klubovi pohrliti u Zaječar je nelogična. Naše mišljenje je da će održavanje stadiona biti jako skupo i brine me što je investicija tog stadiona došla direktno od predsednika Republike Srbije“-rekao je Stojadinović.

Što se rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića tiče iz Demokratske stranke su jednoglasni da niko od građana i medija koje gradonačelnik proziva nisu protiv rekonstrukcije ulice. Pitanje je da li je moguća rekonstrukcija ulice, a da se ne poseče drvored lipa odnosno da je  potrebno uraditi elaborat  o tim stablima koje će obaviti stručne službe.

Tekst u celosti čitajte na portalu Glas Zaječara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari