Opozicija sa Mekalisterom: Ujedinjeni u protestima 1Foto: Beta/Miloš Miškov (Ilustracija)

Predstavnici opozicije, koji su se danas sastali sa izvestiocem evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, poručili su da je opozicija ujedinjena u protestima „1 od 5 milona“ i zahtevima koji se tiču slobode medija, vladavine prava i fer izbora.

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov rekla je da su Mekalisteru preneli osnovne zahteve protesta, koji se više od tri meseca održavaju u više od 80 gradova Srbije, a koji staju u jednu reč, a to je „sloboda“.

„Dobili smo odgovor od Mekalistera, da ponekad neke stvari koje se nama predstavljaju u našim ‘neslobodnim’ medijima baš i nisu takve i da EU itekako kritikuje situaciju u parlamentu i medijima“, rekla je Jerkov.

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je da će njegova stranka nastaviti da protestuje zajedno sa drugim opozicionim strankama, uprkos tome što nije deo Saveza za Srbiju.

On je naveo da ljudi koji protetsuju u malim sredinama zaslužuju podršku, jer je u tim sredinama u Srbiji danas najopasnije živeti.

Tadić je naveo da usporavanje procesa evropskih integracija odgovara i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer na taj način ima više kontrole u Srbiji, a i evropskim političarima koji se plaše te teme koja nije popularna u njihovim državama.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je izjavio da opozicija ne može da učestvuje u radu parlamenta koji „ne radi“, i da to narod govori svake subote na protestima.

„Mekalister je mogao danas da vidi ujedinjenu opoziciju, koja prenosi poruke koje narod šalje sa ulice svakog vikenda“, rekao je Zelenović.

Zelenović je naveo da je opozicija dostavila dokaze iz Lučana gde se vidi kako izgleda tehnologija vlasti i kako su izbori u jednom malom mestu u Srbiji bili najvažniji projekat SNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari