Opozicione stranke predložile zajednički nastup u dijalogu o izbornim uslovima 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO

Grupa stranaka koje čine Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih gra]ana, Pokret za preokret, Stranka slobode i pravde i Zajedno za Srbiju, pozvale su danas druge predstavnike opozicije na zajedničko delovanje u predstojećem međustranačkom dijalogu, koji bi trebao da se održi pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

U predlogu koji je upućen direktno Skupštini slobodne Srbije, Narodnoj stranci i Srpskom pokretu Dveri navodi se da bi da bi taj tekst trebalo da bude zajednička platforma za medjustranački dijalog pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.
U saopštenju grupacije navodi se da tekst sadrži sve sugestije koje su date na zajedničkim sastancima na kojima je oko zahteva za slobodne i fer izbore „postignut visok stepen saglasnosti“.

„Platformom je predložen i model za učestvovanje opozicije u dijalogu. Po tom predlogu bi na plenarnim sednicama srpsku opoziciju po svakoj temi dijaloga predstavljala dva stručnjaka uz prisustvo odnosno pordšku predstavnika opozicionih organizacija“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da bi odluka o uspehu ili neuspehu dijaloga po tom modelu bila doneta nakon završetka dijaloga, koji ima za cilj stvaranje uslova za „slobodne i poštene izbore na kojima će gradjani odlučivati bez ucena i na bazi istinitih informacija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari