Opstrukcija za DJB 1

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave namerno oteže registraciju stranke Dosta je bilo i upis u Registar stranaka da bi sprečili da kao stranka učestvuje na predstojećim izborima, saopštio je danas Pokret Dosta je bilo (DJB).

Sprečavanje političkog organizovanja i delovanja spada u najgrublje kršenje ustava i ustavom garantovanih prava. Opstrukcija registracije stranke DJB pokazuje u kakvoj je panici Aleksandar Vučić pred predsedničke izbore.

Pokret DJB predao je pre dve nedelje više od 10.000 uredno overenih potpisa za osnivanje stranke, što je više od potrebnog broja koji zakon propisuje za registraciju.

U saopštenju se navodi da je istovremeno urgirano kod Ministarstva da ubrza proces upisa, da bi DJB mogao da iskoristi ustavom garantovano pravo udruživanja i političkog delovanja i izađe na izbore kao stranka.

Svi potpisi osnivača stranke su uredno overeni i predati u skladu sa zakonom, ali su nas iz Ministarstva državne uprave obavestili da se registracija neće sprovesti čak ni u zakonskom roku od 30 dana, dodaje pokret.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari