Organizator protesta u Novom Pazaru: SDA nas nije kontaktirala 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/Ev (arhiva)

Organizator protesta „Jedan od pet miliona“ Srđan Marković izjavio je da ih predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka nisu kontaktirali u vezi sa organizacijom protesta u Novom Pazaru, što je ranije rekao lider te partije Sulejman Ugljanin.

On je radiju Sto plus rekao da je o organizovanju protesta u Novom Pazaru saznao iz medija, kao i za Ugljaninovu izjavu da su ih organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ pozvali.

„Što se tiče nas, grupe studenata koji organizuju proteste u Beogradu, mogu reći da nismo komunicirali ni sa kim iz SDA Sandžaka. Pročitao sam i da taj protest u Novom Pazaru nosi drugačije ime, a ne ‘Jedan od pet miliona’. Naravno, svako ima pravo da protestuje, ali treba napraviti jasnu razliku između građanskih i stranačkih protesta“, naveo je Marković.

Sto plus je razgovarao sa još nekoliko osoba uključenih u organizaciju protesta „Jedan od pet miliona“ u gradovima Srbije i svi su rekli da nisu u kontaktu sa predstavnicima SDA Sandžaka i da ne učestvuju u organizaciji protesta u Novom Pazaru.

Predsednik SDA Sandžaka ranije danas najavio je da će ta partija u subotu u Novom Pazaru organizovati protestnu šetnju i pozvao sve građane da na taj način izraze nezadovoljstvo trenutnim stanjem u državi.

Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao da su primili poziv od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“, koje SDA Sandžaka od početka pažljivo prati i podržava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari