Organizatori "1 od 5 miliona" u Čačku: Nijedan prevoznik nije dao autobuse za BG protest 1Cacak, Foto: Beta /Nebojsa Jovanovic/MO

Organizatori protesta Jedan od pet miliona u Čačku ocenili su danas da je odbijanje auto-prevoznika iz Čačka i okoline da daju autobuse za odlazak građana na miting opozicije koji je održan 13. aprila u Beogradu, primer kolike su razmere diktature u Srbiji.

Oni navode u saopštenju za javnost da su kontaktirali sve auto-prevoznike u Čačku i okolini i da su od svih dobili isti odgovor da su zauzeti.

U saopštenju se dodaje da je jedan prevoznik iz susedne opštine Lučani bio jedini koji je bio pristao da vozi u subotu građane na miting u Beograd, ali je otkazao na sam dan protesta pod pritiskom opštinskog rukovodstva i policije.

„Neka ostane zabeleženo da iz Čačka nije pošao nijedan autobus na najveći protestni skup posle 5. oktobra 2000. godine, i ta činjenica, imajući u vidu koliko je autobusa iz Čačka otišlo tog 5. oktobra, najbolje govori o razmerama diktature kojoj smo izloženi danas“, navodi se u saopštenju organizatora čačanskog protesta „Jedan od pet miliona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari