Organizatori protesta 1 od 5 miliona traže pet minuta u Dnevniku 2 1Foto: Beta/Emil Vaš

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ tražili su danas od Radio-televizije Srbije da u Dnevniku 2 odvoji pet minuta za gostovanje predstavnika tog protesta i da u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove.

U saopštenju koji su potpisali organizatori protesta Jelena Anasonović i glumac Banislav Trifunović od RTS-a se traži „objavljivanje istinitih podataka o broju okupljenih nezadovoljnih građana, emitovanje verodostojnih snimaka sa protesta, kao i objavljivanje zahteva demonstranata“.

„Da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije. Podsećamo – to je zakonska obaveza Javnog servisa“, navodi se u saopštenju koje poslato s adrese „Stop krvavim košuljama“.

Navodi se i da RTS ima rok da do dana održavanja trećeg protesta „1 od 5 miliona“ u subotu, 22. decembra, u 18 časova, ispuni zahtev o gostovanju predstavnika protesta.

„Radio televizija Srbije treba da bude javni servis svih građana. Umesto toga, RTS je saučesnik u prikrivanju istine i kreiranju paralelne, lažne stvarnosti koju Aleksandar Vučić stvara već šest godina“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su zahtevi protesta koji je najavljen za subotu otkrivanje javnosti nalogodavca ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, nalogodavaca napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, kao i ko je „pokušao da ubije novinara portala Žig info Milana Jovanovića i ko je to naredio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari