Organizatori protesta u Čačku: Osuđujemo napad na novinarku portala, SNS je licemerna 1Cacak, Foto: Beta /Nebojsa Jovanovic/MO

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Čačku osudili su danas verbalni napad na novinarku lokalnog portala Epicentar press, koji se dogodio na poslednjem protestu u tom gradu ali i ocenili da je saopštenje gradskog Povereništva SNS-a, u kom se navodi da su ti napadi „sinhronizovani i koordinisani od strane organizatora“ protesta, „licemerno“.

„Naravno da osuđujemo napad na novinarku Epicentar press i naravno da bi trebalo da neometano obavlja svoj posao, za šta se mi borimo. Poslednje saopštenje Povereništva SNS pokazalo je na koliko niske grane mogu pasti svi ti ljudi, služeći se najgorim podmetačinama, a njihovo licemerje ostaće u analima srpske političke scene“, navodi se u saopštenju organizatora protesta koje je potpisao student Fakulteta političkih nauka Radiša Ćeriman.

Organizatori protesta su optužili Srpsku naprednu stranku da je odgovorna za „paljenje kuće novinaru, prebijanje novinara i ukidanje TV emisija.

„Nismo mi ti koji su zapalili novinaru kuću, već vaš naprednjački predsednik opštine Grocka. Nismo mi ti koji su prebijali novinare na inauguraciji vašeg predsednika, već vaši batinaši. Nismo mi ti koji su devedesetih pretili novinarima da će im se osvetiti kad-tad i donosili zakone koji su imali drakonske kazne za nezavisne novinare, već vaš predsednik. Nismo mi ti koji su ukinuli Utisak nedelje, Mentalno razgibavanje, oterali Ivana Ivanovića sa TV Prva, okupirali RTS, već vaša cenzorska politika“, navodi se u saopštenju.

Organizatori protesta su naveli i da se kritika koju su uputili RTS-u ne odnosi dopisništvo Javnog servisa iz Čačka koje kako su naveli, dolazi na proteste i šalje priloge, već na direktora i glavnog urednika informativnog programa RTS-a Dragana Bujoševića i Nenada Stefanovića, koji „zabranjuju da njihovi prilozi sa protesta iz Čačka budu objavljeni“.

„S obzirom na to da sam završio osnovne studija novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, vrlo dobro znam šta je novinarska profesija, u kakvoj se situaciji nalazi, kao i što znam da su vaši čačanski poglavari odlazili u Beograd da se žale na rad lokalnih medija u Čačku i da svakodnevno zovete i pritiskate lokalne medije da spinuju o protestima i da ne izveštavaju objektivno, ali vas boli što oni ne podležu pritiscima“, naveo je Ćeriman.

On je dodao da čačanska javnost „neće dozvoliti Srpskoj naprednoj stranci da ih cenzuriše“.

„Kao što ni mi nećemo dozvoliti da SNS ubacuje svoje ljude koji će maltretirati novinare, samo da bi se diskreditovali protesti“, naveli su organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Čačku.

Povereništvo SNS u tom gradu osudili je ranije danas verbalni napad na novinarku čačanskog portala Epicentar press, na poslednjem protestu „Jedan od pet miliona“ i ocenilo da su napadi na novinare tokom protesta „sinhronizovani i koordinisani od strane organizatora“.

Čačanski portal Epicentar press je objavio da je tokom protesta „Jedan od pet miliona“ u Čačku, koji je održan u petak 15. februara, nepoznati muškarac prišao novinarki tog portala i zahtevao da mu pokaže fotografije koje je napravila na protestu.

„Pošto se uverio da ga na fotografiji nema, udaljio se sa lica mesta“, naveo je portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari