Oslobođen Vasilije Bojić pritvoren u akciji na severu Kosova 1Foto: FoNet/AP

Sin šefa operative regionalne direkcije Policije Kosova za sever Kosova, Željka Bojića, Vasilije Bojić koji je pritvoren jutros u akciji policije na severu Kosova pošto je kod njega pronađeno oružje je posle davanja izjave oslobodjen dok predmet protiv njega ide u redovnu proceduru.

Prema prištinskim medijima, on je uhapšen u samouslužnoj perionici koju Bojić ima u Velikom Rudaru, mestu na severu Kosova, na magistralnom putu Priština – Leposavić u Opštini Zvečan, a kod njega je pronađeno oružje.

Kako javlja Radio slobodna Evropa specijalna jedinica PK pretražila je i stan Željka Bojića u centru Severne Mitrovice, medjutim tu nisu pronašli Bojića koji je osumnjičen za krivično delo kao deo kriminalne grupe i zolupotrebe položaja u slučaju ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Specijalni tužilac Kosova, Sulj Hodža je danas izjavio da su dve osobe, od kojih je danas jedna uhapšena u policijskoj akciji na severu Kosova, a za drugom se traga, kosovsko tužilaštvo sumnjiči da nisu adekvatno obavili posao ili su čak i sakrili dokaze, ne samo u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, već i u ostalim nerasvetljenim slučajevima.

On je konferenciji za novinare u Prištini rekao da za te dve osobe, za koje je 14. oktobra proširena istraga, kosovsko tužilaštvo ima dokaze, kako je naveo tužilac, da su radili i delovali pod naredbom Milana Radoičića, jednog od lidera Srpske liste, koji se nalazi u Srbiji.

Hodža je rekao i dana osnovu spisa Tužilaštva, kriminalna grupa Milan Radoičića ima uticaj i na policijske i opštinske organe u tom delu Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari