"Oslobodimo Vrbas": Izborna Savamala u našem gradu 1Foto: wikipedia

Neoštovanje Ustava i Zakona o lokalnim izborima, bahatost I bezobzirnost SNS-a obelezile su pocetak izbornog procesa u Vrbasu, pred izbore 23.Aprila, kažu za Danas u koaliciji „Oslobodimo Vrbas“ ( DS,LSV,SDS…)

Prema tvrdnjama čelnika ove koalicije slično, kako su Ustav i zakoni srušeni u Savamali, vladajući SNS ruši pravni poredak pred izbore zakazane za 23.april zakazane izbore u Vrbasu..

Dvadeset godina sam odbornik, neprekidno od 1996., i u dva navrata biran za predsednika opstine, ali ovakvo pravno nasilje, bahatost I bezobrazluk koje demonstrira SNS, nisam doživeo. Protvpravno su nam oduzeti mandati i raspuštena SO Vrbas, iako nakon ostavke bivšeg predsednika opštine Milana Glušca nije prošao zakonski rok od 30 dana, niti se skupština sastala kako bi konstatovala njegovu ostavku, kaze portparol koalicije Milan Stanimirović.

Prema njegovim rečima, „vrhunac bezakonja dogodio se po “zaječarskom scenariju” 28.februara kada je SNS uzurpirao sve opštinske overivače. Na insistiranje svih opozicionih stranaka za jednak tretman ucesnika u izbornom procesu, načelnica opštinske uprave upućivala je na izborni stab SNS-a, stavljajući do znanja da ostali mogu doći do svojih zakonskih prava, tek nakon sto SNS obavi svoj „posao“, privatizujući opštinsku upravu, tvrdi Stanimirović.

Obratili smo se i sudu u Vrbasu, pisanim zahtevom i u prvi mah nam je rečeno da ćemo dobiti 3 overivaca, da bi naknadnom intervencijom, predsednica suda konstatovala da zbog obima posla u sudu tog dana, niko ne može dobiti overivača, navodi kandidat za predsednika opštine u ime koalicije „Oslobodimo Vrbas“ Dragan Stjepović.

Protivno zakonu i privremeni organ SO Vrbas, formiran je bez Ijednog predstavnika opozicije, pri čemu SNS ima 3 člana, SPS sa deset odbornika 2, dok opozicija koja ima osam odbornika nema ni jednog predstavnika. Zakon zahteva da privremeno veće odslikava politički sastav skupštine, dodaju naši sagovornici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari