Nekoliko stotina građana pred Skupštinom na osmom protestu (FOTO) 1Foto: J. Stanković

Osme večeri protesta ispred Narodne skupštine, broj okupljenih nastavio je da se osipa.

Ispred parlamenta se okupilo tek nekoliko stotina ljudi, a iza zdanja i sa bočne strane koja gleda prema Glavnoj pošti, dežurali su uniformisani pripadnici MUP-a, koji za razliku od prethodnih večeri na sebi nisu nosili opremu za razbijanje demonstracija.

Okupljeni na protestu grubo su se mogli razvrstati u tri manje grupe: jednu kod levog jarbola, koju su činile pristalice bivšeg člana Dveri Srđana Noga, drugu koja je stajala na kolovozu bliže Pionirskom parku, koja se okupila oko lidera Dosta je bilo Saše Radulovića i treću okupljenu oko raščinjenog monaha Antonija Davidovića, koja je pevala crkvene i pesme sa kosovskom tematikom.

Nekoliko mladih ljudi stajalo je pored metalne barijere ispred skupštinskog stepeništa, na kojoj je bio okačen transparent “Kosovo is Serbia”, sa likovima predsednika SAD Donalda Trampa i njegovom specijalnog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

Na ostalim malobrojnim transparentima pisalo je “Blaženi prognani pravde radi, jer njihovo je carstvo nebesko”, zatim “Pravda za Igora – ETFovce nećete hapšenjem zadržati u zemlji” i “Đavo hoće da vlada Srbijom preko policije”.

Na zaštitnoj ogradi ispred Skupštine Srbije bio je postavljen transparent sa napisom „Kosovo je Srbija“ i fotografijama američkog predsednika Donalda Trampa i njegovog predstavnika za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

Građani okupljeni oko predsednika Pokreta Dosta je bilo, Saše Radulovića, razgovarali su s njim o sprovođenju fer izbora.

Među malobrojnim građanima bili su i Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić. Nije bilo nikakvih incidenata na skupu koji je protekao mirno,

Raščinjeni monah Antonije koji je prethodnih dana aktivno učestvovao na protestima protiv vlasti ispred Skupštine Srbije priveden je danas na informativni razgovor na zahtev tužilaštva, rečeno je portalu Danasa u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Na sedmom građanskom protestu u ponedeljak se ispred Skupštine Srbije okupilo nekoliko stotina ljudi, znatno manje nego prethodnih dana, a skup je protekao bez incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari