Ostavka Pajtića na mesto šefa poslaničke grupe 1

Dojučerašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić podneo je ostavku na mesto šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije, prenose agencije.

Ostavka je usledila posle unutarstranačkih izbora na kojima je osvojio treće mesto. Na mestu predsednika stranke zamenio ga je Dragan Šutanovac. Da podnosi ostavku, Pajtić je članstvo i simpatizere obavestio i na svom Fejsbuk profilu, gde kaže da među izabranim rukovodiocima, „nažalost, nema narodnih poslanika kojima bih ustupio poziciju šefa poslaničke grupe“.

Ipak, osećam obavezu da podnesem neopozivu ostavku na tu dužnost, na koju ste me pre nekoliko meseci izabrali. Još od ponovnog osnivanja DS i predsednikovanja profesora Mićunovića komparativna prednost naše organizacije bila je to da su naše rukovodstvo činili ljudi koji su bili znatno obrazovaniji, rafiniraniji i u profesionalnom smislu utemeljeniji nego vrhovi konkurentskih, ali i nama bliskih partija. Juče je stranka, na izrazito demokratski i legitiman način donela odluku da je vode Šule, Kena i Balša, odustavši od višedecenijske prednosti koju je, u odnosu na ostale organizacije, imala“, poručio je Pajtić u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari