Ostavka posle šetnje sa Majom Gojković i Nikolom Dašićem 1Foto: M.Gojković/Fonet/Zoran Mrđa - N.Dašić/SNS Kragujevac - V. Dobi/Linkedin

Vladimir Dobi, član Gradskog veća Kragujevca za investicije i upravljenje projektima, podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju, potvrđeno je medijima u kragujevačkoj gradskoj  upravi.

Dobi je ostavku podneo nakon što ga je juče kragujevački ogranak Narodno stranke, uz priloženu fotografiju i podatke iz policijske evidencije američke savezne države Kentaki, optužila da je, tokom boravka u SAD-u, hapšen u toj zemlji „zbog krađe u iznosu manjem od 500 dolara“, te da je u biografiji na zvaničnom sajtu gradske uprave naveo da je u Americi radio u kompanijama kojih, kako tvrde u NS-u, nema u evidenciji tamošnjih  saveznih država.

Šumadijski narodnjaci su se u saopštenju pitali i „šta još sve u svojoj bigrafiji krije većnik Vladimir Dobi ?“

Većnik Dobi se juče, dok je skandal vezan za optužbe da je u Americi hapšen, navodno zbog sitne krađe, i da je u biografiji naveo da je u SAD-u radio, opet navodno, u nepostojećim kompanijama, talasao i tresao šumadijsku političku i širu  javnost, tim povodom nije oglašavao.

Ćutalo je i rukovodstvo Kragujevca, na čelu gradonačelnikom Nikolom Dašićem u čijem timu je, s obzirom da  bio zadužen za investicije u gradu,  Dobi bio jedan od  najistaknutijhi funkcionera.

Doduše, sve i da su hteli, ni Dobi, a ni  Dašić juče nisu ni imali vremena da se oglašavaju povodom optužbi na račun onog prvog o njegovim navodnim kriminalnim rabotama po Americi, pošto su obojica (i Dobi i Dašić) celoga dana „tabanali“ za potpredsednicom Vlade i ministarkom za kulturu Majom Gojković, koja je bila u poseti Kragujevcu i njenim kulturnim institucijama, i koja je, ispostavilo se,  kolateralna žrtva nemara i bahatosti lokalne vlasti.

Vrhunac ignorisanja šumadijske političke javnosti, s ovim u vezi, zabeležen je sinoć, kad je izjavu o poseti potpredsednice Vlade Maje Gojković centru Šumadije Televiziji Kragujevac, koja je od 2014., pod strogom kontrolom lokalnog  SNS-a, dao upravo gradski većnik Vladimir  Dobi.

Izveštač te televizije nije se, naravno, setio da  većnika Dobija pita  i o optužbama na njegov račun  koje  su prekjuče i bukvalno „usijale“ šumadijske portale, a uz njih i društvene mreže.

Većnik  Dobi je danas ipak dao, kako se navodi, neopozivu ostavku. Mediji bliski  SNS-u tvrde da ge ja na to primorao gradonačelnik Nikola Dašić.

Da li se tu, ako je tako, radi o naknadnoj pameti Dašića, ili je, pošto se za bruku sa većnikom Dobijem čulo do  Beograda, stigla direktiva odozgo, pouzdano se ne zna, ali je i svjedno…Takav skandal na šumadijskoj političkoj sceni odavno nije zabeležen, i nije samo obrukana lokalna vlast, već i sam grad Kragujevac

Dobi najavio tužbu

Većnik Dobi  danas je,  pre no što je potvrđeno da  je njegova ostavka prihvaćena, najavio krivičnu prijavu  protiv Narodne stranke u Kragujevcu koja je, prema njegovim rečima,  objavila „zlonamerno i neistinito saopštenje“, te će zbog „povrede ugleda  i časti“ da podnese tužbu nadležnom sudu.

U saopštenju dostavljenom medijima, Dobi  je negirao da je u Americi bio hapšen zbog krađe, već da je za „jedanaest godina života i rada u SAD-u počinio prekršaj za koji je novčano kažnjen (sa 250 dolara)“.

Tvrdio  je i da su sve kompanije u kojima je, kako je naveo u svojoj biografiji, radio u Americi  „stvarne“, a da  da se protiv njega vodi „lažna kampanja kreirana da zaustavi procese koje su pokrenuti u resoru investicija i projekata…“

Vladimir  Dobi je, u avgustu ove godine, za gradskog većnika za investicije i upravljanje projektima izabran na predlog odborničke grupe SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari