Oštra kritika opozicije 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

O Kosovu se poslednjih dana govori širom Evrope i sveta, zbog Katalonije, jedini ne u Skupštini Srbije, gde sednica Odbora za Kosovo i Metohiju nema kvorum, upozorio je danas poslanik Đorđe Vukadinović.

On je, posle sednice Odbora za Kosovo i Metohiju, koja je održana bez kvoruma, jer nisu došli članovi iz redova vladajuće koalicije, istakao da je u mnogim prestonicama u svetu tema kosovski presedan i da li je priznanje nezavisnosti otvorilo „Pandorinu kutiju“ i „pustilo duha iz boce“, a u Skupštini Srbije se o tom ćuti.

Vukadinović je poručio da je potrebno jasno osuditi čin poslanika vladajuće koalicije koji su bojkotovali sednicu odbora.

Slaviša Ristić, koji je, kao i Vukadinović, član poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije, optužio je predsednika Odbora za Koasovo i Metohiju Milovana Drecuna da je lično zabranio članovima iz vladajuće koalicije da prisustvuju sednici.

Govoreći o situaciji na severu Kosova i napadu na poslanike Dveri u Kosovskoj Mitrovici, Ristić je konstatovao da predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić dobro zna ko pravi incidente, jer su to aktivisti njegove partije.

A zapravo su kriminalci koji terorišu građane Kosovske Mitrovice svo ovo vreme, naveo je Ristić, uz konstataciju da to zna i kosovska policija, ali i Bezbednosno informativna agencija (BIA).

Ristić je dodao da se, umesto tim napadima na sve koji misle drugačije od predstavnika vladajuće stranke na severu Kosova, BIA bavi pevačem Draganom Kojićem Kebom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari