Otvoren konkurs Ministarstva državne uprave za nacionalne manjine 1Foto: Bojan Cvejić

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da je od 9. maja otvoren konkurs za prijavu projekata koji će biti finansirani iz budžeta za nacionalne manjine i dodalo da će konkurs trajati do 7. juna.

„Кultura je prioritetna oblast za finansiranje programa i projekata u 2019. godini. Cilj je unapređenje kulturne delatnosti nacionalnih manjina“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Kako se navodi u saopštenju, Ružić je naglasio da taj fond predstavlja jedan od načina unapredjivanja prava, položaja i slobode pripadnika nacionalnih manjina.

„Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, organizacije civilnog društva koje imaju sedište na teritoriji Srbije i čija je oblast delovanja zaštita i unapredjenje prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, kao i zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta, odnosno akademija strukovnih studija“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari