Pacoli: Ispitati delovanje Krasnoščekova 1Bedžet Pacoli Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli pozvao je predstavnike Ujedinjenih nacija da započnu temeljnu i profesionalnu istragu o učešću svog zaposlenog Mihaila Krasnoščekova u nedavnim događajima na severu, javlja RTK.

„UN je institucija za mir, sigurnost i globalnu pravdu čiji su napori visoko cenjeni od strane slobodnih i demokratskih zemalja, tako da ko god zloupotrebljavajući funkciju imuniteta, učestvuje u sumnjivim i kriminalnim planovima i delima ne samo da nema mesta na Kosovu, već ne bi trebalo da pristupi UN ili njenim misijama širom sveta“, naveo je Pacoli.

On je rekao je da takvi događaji štete ugledu ove organizacije na Kosovu i šire.

„Zatražiću od naše diplomatske misije u SAD da kad god postoji diskusija o dešavanjima u regionu, pri organizaciji (UN) razmotri slučaj ovog zvaničnika kao slučaj koji je u suprotnosti sa naporima da se osigura red i zakon u našoj zemlji“, napisao je dalje Pacoli.

On je rekao da bi kosovske institucije za sigurnost i pravdu bile spremne da blisko sarađuju u okviru takve istrage UN, kao i da pruže informacije koje imaju, gde se, pored očiglednog kršenja unutrašnjih pravila UN, ne isključuje bilo kakvo ozbiljno međunarodno krivično delo. Mihail Krasnoščekov je proglašen personom “non grata” i naloženo mu je da napusti teritoriju Kosova, podseća RTK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari