Pak: Vučić odlučuje da li ću biti u timu, ali imam za to snage 1Foto: Fonet/Božidar Petrović

Stanislava Pak, bivša savetnica za medije bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, biće deo tima sa kojim će SNS izaći na beogradske izbore, saznaje Danas nezvanično u SNS.

Pakova za naš list nije želela da potvrdi, ali ni da demantuje tu informaciju. „Odgovor na to pitanje ima Aleksandar Vučić, predsednik SNS, jer je on taj koji donosi odluke“, kaže Stanislava Pak i dodaje da je ona od inauguracije aktivno uključena u rad predsednika države, kao i da je ranije radila kampanju za Beograd, te da su njene ideje dobro prihvaćene. Pakova za Danas kaže „da ima snage i volje da se uključi u rad za bolji Beograd“, ali da će šef partije proceniti ima li ona i dovoljno sposobnosti. Da podsetimo, ideja SNS je da pred građane izađe sa ljudima koji iza sebe imaju zapažene rezultate. Još nije isključena ni mogućnost da prva na listi bude žena, čije ime u ovom trenutku, kako kaže izvor Danasa zna samo lider SNS.

Kao deo tima spominje se Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, poslanica SNS Dubravka Filipovski, Siniša Mali, koji se veoma dobro kotira u istraživanjima javnog mnjenja, ali i aktuelni gradski funkcioner Goran Vesić.

Stanislava Pak još uvek je angažovana u Predsedništvu Srbije, a da li će i dalje ostati u Predsedništvu ili će kao i neke druge njene bivše kolege iz Nikolićevog kabineta dobiti neki drugi angažman, kako kaže, ne zavisi od nje. Osim Pakove, u Predsedništvu Srbije ostao je i Vuk Fatić, koji je u kabinetu Tomislava Nikolića bio zadužen za saradnju sa medijima. Gotovo svi ostali saradnici bivšeg predsednika Srbije „odlično su se udomili“.

Jasmina Mitrović Marić, doskorašnja šefica protokola predsednika, imenovana je za ambasadora Srbije u Danskoj, dok je bivši Nikolićev savetnik Radoslav Lale Pavlović novi direktor srpskog Kulturnog centra u Parizu. U Nacionalni savet sa Nikolićem otišli su njegovi savetnici Ivan Mrkić i Nedeljko Tenjović, koji će biti v. d. direktora Saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom. Nešto pre isteka Nikolićevog mandata dva člana njegovog kabineta, Ivona Katić i Aleksandar Zagorac, imenovani su za članove programskog saveta RTS-a, dok je nekadašnji savetnik Oliver Antić već neko vreme ambasador Srbije u Portugaliji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari