Palmer: Administracija Bajdena će imati isti pristup Balkanu 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da će administracija novoizabranog predsednika Džoa Bajdena i dalje imati isti pristup Balkanu, „stabilan i kontinuiran“, kao i sve prethodne administracije.

Palmer je za Radioteleviziju Albanije izjavio je da od nove kosovske vlade, formirane posle izbora sledećeg meseca, očekuje da „proceni pristup dijalogu“ sa Beogradom, prenosi RTS.

Sjedinjene Države pozdravljaju novu vladu koja će biti formirana na izborima 14. februara na Kosovu i biće joj partner, dodao je Palmer, koji od nje očekuje da se bavi različitim temama i pitanjima u interesu građana i mira u regionu.

Bićemo dobar partner ovoj vladi kao i prethodnim vladama na Kosovu. Verujem da će biti važno da se ova vlada pozabavi nekim pitanjima koja i dalje predstavljaju izazov, uključujući vladavinu zakona, transparentno i odgovorno upravljanje, podsticanje ekonomskog rasta i razvojnih mogućnosti za strane investitore, ocenio je on.

To je prilika da se vidi da imaju živu ekonomiju koja omogućava mladim ljudima da veruju da je njihova budućnost bolja na Kosovu nego u emigraciji, rekao je Palmer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari