Panović: Vučić bi mogao da bude novi Tadić 1Foto: N1

Srbiju u 2017. čekaju predsednički izbori, a kolumnista Danasa i bivši glavni urednik lista Zoran Panović kaže da se trenutno većaju rejtinzi i prave dogovori kako bi se preseklo da li će kandidat vladajuće većine biti Aleksandar Vučić ili Tomislav Nikolić.

On je gostujući na N1 upozorio da ako se Vučić kandiduje on i dobija pobedu, a Srbija problem – vraćanje na model Borisa Tadića.

Ukoliko kandidat za predsednika vladajuće koalicije bude aktuelni predsednik Tomislav Nikolić, moguće je da bude još kandidata iz redova vlasti kako bi se „zbunila opozicija“, a dva kandidata vlasti ušla u drugi krug, veruje Panović.

„Nikolić bi mogao da dobije najbolju otpremninu, socijalni program samo za njega. Za ovu koaliciju i premijera je bitno da se stvari reše u prvom krugu, a pitanje je da li bi Nikolić mogao da pobedi u prvom krugu. U drugom krugu bi dobio izbore, ali to je neka vrsta mrcvarenja. Uz to, mobilizacija opozicije mogla bi da dovede do stvaranja neke snage koja možda ne bi pobedila ali bi dovela do toga da se profiliše opozicija i dobije snagu za budućnost“, objasnio je Panović u Novom danu N1.

Kada je u pitanju druga varijanta i kandidovanje Vučića za predsednika, Panović smatra da on neće imati protivkandidata iz redova vlasti i dodaje da je premijer najbolji kandiat vladajuće koalicije.

„Ako se kandiduje on dobija pobedu u prvom krugu, a Srbija dobija drugi problem – da se vrati na model Borisa Tadića. Sva moć će preći na njega, a on će napraviti nekog Mirka Cvetkovića. Ako Vučić pobedi vratiće se ono što naprednjaci govore, kao pre 2012. i on će postati Boris Tadić“, objašnjava novinar Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari