Parović podneo prijavu: Izvršna vlast zloupotrebljava vanredno stanje 1Foto: Medija centar

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) Miroslav Parović podneo je danas prijavu Republičkom javnom tužilaštvu, Zaštitniku građana i Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, jer, kako taj Pokret ocenjuje, vlast grubo zloupotrebljava vanredno stanje.

„Mi nažalost ne očekujemo da će nadležni organi reagovati, ali smatramo da je neophodno iscrpeti sve zakonske mogućnosti kako bi svaki naredni potez koji budemo povlačili imao opravdanje. Jer šta reći i uraditi u slučaju kada se na pravdi Boga u pritvoru drži Jovana Popović koju vlast zbog čiste političke odmazde planira da osudi i time je obeleži za čitav život“, rekao je Parović u pisanoj izjavi.

Kako je rečeno u prijavi, NSP „izražava osnovanu sumnju, potkrepljenu činjenicama, da nosioci izvršne vlasti koriste vanredno stanje kako bi svu vlast koncentrisali u svojim rukama i na taj način urušili Ustavom zagarantovano načelo podele vlasti“.
Takođe, kako je navedeno, „u situaciji trenutnog vanrednog stanja duboko smo uvereni da izvršna vlast čini sve što joj je po volji, počev od toga da krši osnovna ljudska prava, do toga da uzurpira nadležnosti drugih organa, da se po njenom nalogu goni, odustaje od gonjenja i sudi, a ne po zakonu“.

„Iz tog razloga se obraćamo sa zahtevom da svojim autoritetom utičete i preduzmete određene korake kako bi se sprečilo dalje devalviranje ustavno-pravnog poretka, jer posledice urušavanja bi mogle biti dugoročne i kao društvo mogli bi da ih osećamo i nakon epidemije“, istaknuto je u prijavi NSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari