Parović: Podrška EU demonstrantima u Bugarskoj, vrlo ohrabrujuća i za građane Srbije 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović izjavio je danas da je podrška koju je Evropski parlament pružio demonstrantima u Bugarskoj, a koji mesecima protestvuju protiv vlade Bojka Borisova, vrlo ohrabrujuća i za građane Srbije.

EP je u četvrtak usvojio rezoluciju u kojoj se kritikuje Vlada Borisa koju gradjani Bugarske optužuju za korupciju i na ulicama mesecima traže njenu ostavku, a u kojoj se izražava „nedvosmislena podrška bugarskom narodu i njegovim legitimnim zahtevima i težnjom za pravdom, transparentnošću, odgovornošću i demokratijom“.

„Evidentno je da vodeće države članice EU, a naročito Nemačka sprovode ozbiljnu akciju dekriminalizacije Balkana što se najbolje videlo na primeru Crne Gore, a sada i u Bugarskoj“, kazao je Parović a saopštio je taj pokret.

On je zbog toga pozvao opoziciju da po strani ostave sve razlike i da svoje političko delovanje skoncentrišu samo u pravcu „jasnog razobličavanja veza vlasti i kriminala, ali na način jasan širokim narodnim masama“.

„Uzbunjivanje javnosti treba da bude glavna politička agenda koja će prethoditi narodnoj pobuni. Tek kada se narod ozbiljno bude pobunio možemo očekivati i podršku na način na koji su je dobili građani Bugarske ili Crne Gore“, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari